MAGYARORSZÁG – a csodák forrása

Platán Panzió fejlesztése Csongrádon

a Kedvezményezett neve:  Maszlag János e.v. 6640 Felgyő, V. ker. Tanya 70.

  • a támogatott projekt címe,: Platán Panzió fejlesztése Csongrádon
  • pályázat azonosító száma: TFC-1-1-1-2017-2018-00677
  • a szerződött támogatás összege: 36.645.683,- Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban),: 70 %
  • a támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:

 

A Platán Panzió fejlesztése valósult meg 2019.01.10. – 2020.01.10 között Csongrád belvárosában, a Tisza Partjához közel. (Csongrád, József Attila u. 33. sz.)

A fejlesztés során a Platán Panzió szolgáltatásfejlesztése, kapacitásbővítése valósult meg. A panzió tulajdonosának célja a minőség és a szolgáltatási színvonal emelése, a turizmusban észlelhető kihívásoknak való megfeleltetése, a vendégek igényeinek magasabb szinten való kiszolgálása. Célunk volt új munkahelyek teremtése és nagyobb adóbevételek teljesítése.

További cél, hogy a régióban a turisztikai szférában tevékenykedő szervezetek szoros együttműködéseket alakítsunk ki, ezáltal élénkítve a helyi turizmust és gazdaságot.

 A panzió 3 csillagos minősítésű.

A fejlesztéssel a meglévő 6 szoba felújítása mellett 3 szoba, azaz 6 újabb férőhely kialakítása valósult meg a meglévő épületben, 2 szoba a közösségi tér fölött az emeleten, a földszinten a meglévő helyiségek átalakítása 1 új szoba és a recepció kialakítása mellett.

 

A fejlesztés eredményeképpen a szobák száma 9re emelkedett, a férőhelyek száma pedig 18 főre.

 

A kapacitásnövekedést a vadásztársasággal és a horgászegyesülettel megkötött Együttműködési Szándéknyilatkozat is motiválja, mivel nekik korlátozott a szálláskapacitásuk.

 

Az új egységek kialakítása, a kapacitásnövelés hozzájárult a vendégszám emelkedéséhez, a lakóegységek korszerű kialakítása, a kapacitás tervezett eloszlása lehetővé teszi a legalább 310 napos nyitva tartás bevezetését.

Szabadság alatt illetve az itt töltött idő alatt a vendégek hamarabb költenek éttermi/kényelmi szolgáltatásokra is, így a térség vendéglátó és egyéb szolgáltatásokat nyújtó ágazataira (étterem, fürdő és uszoda, szabadtéri sportolás, kerékpár és vízieszköz kölcsönzés) is pozitív hatással lesz.

 

 

 

A korábban 6 szobával működő panzió így összesen 9 szobával, 18 férőhellyel rendelkezik.

  • a támogatott projekt befejezési dátuma: 2020.01.10. 

 

 „A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg”